Masterclass: Nieuwe ontwikkelingen in het Betalingsverkeer

| 04-04-2019 | ENIGMA Consulting |

In samenwerking met Euroforum organiseert Enigma Consulting op 9 mei 2019 in Driebergen een Verdiepende Masterclass: Nieuwe ontwikkelingen in het Betalingsverkeer.

De veranderingen en innovaties in het betalingsverkeer zijn evident. Allerlei ontwikkelingen grijpen in op het betaaldomein en nieuwe spelers gaan verrassende diensten bieden. Tijdens deze intensieve masterclass krijgt u op 1 dag alle ins & outs van deze veranderingen te horen. En wat voor kansen dit concreet kan bieden voor uw dagelijkse werk! De Masterclass is bestemd voor banken, betalingsverkeer financials vanuit bedrijfleven en overheid, Fintech’s en start-ups.

Onderwerpen Masterclass

Impact Instant Payments

In de loop van 2019 worden betalingen 24/7 binnen 5 seconden afgewikkeld. Instant is het nieuwe “normaal” en klanten verwachten dat dit ook meteen zichtbaar is. Gaan bedrijven dus ook volledig realtime? Dit heeft invloed op alle huidige, vaak batch georiënteerde, betaalprocessen. Hoor hoe u hier effectief op inspeelt!

PSD2 eindelijk geïmplementeerd

De open banking era begint nu echt in volle omvang. Dienstverlening door tientallen Fintech’s en banken die nieuwe services aanbieden op basis van de betaalgegevens van klanten en met toestemming van klanten betalingen initiëren. Accuratere credit-rating wordt mogelijk, blijft iDEAL wel bestaan en wat gebeurt er met de incasso? Wat is de concrete impact nu PSD2 geïmplementeerd is?

Impact Innovaties

Welke impact hebben innovaties als E-signing, big data, Robotics, internet-of-things, open banking en biometrics op het betaaldomein? Gaan de grote Fintech partijen de dienstverlening van banken overnemen?

Services in het betaalproces

Financieel klantbeeld op het “mijn-domein” wordt steeds belangrijker. Welke informatie toont u? En welke self-service mogelijkheden en controles biedt u om het betaalproces te vergemakkelijken? En hoe gaat u om met achterstanden en welke betaalmix biedt u om vorderingen te incasseren?

Aan de hand van concrete klantcases komen alle thema’s aan bod en inventariseren wij hoe u voordeel kunt halen uit bovenstaande onderwerpen!

Meer informatie over de masterclass kunt u vinden op de website van ENIGMA Consulting.

 

 

ENIGMA Consulting