ProjectiveGroup acquires Enigma Consulting (Dutch Item)

28-03-2022 | treasuryXL | Enigma Consulting | LinkedIn |

Enigma Consulting is al 25 jaar toonaangevend expert op het gebied van betalen, risicomanagement en (regulatory) compliance services

  • De samenwerking versterkt de dienstverlening van ProjectiveGroup op het gebied van betalen, risicomanagement en compliance
  • Enigma Consulting blijft onder haar eigen naam opereren 
  • Door de overname verhoogt ProjectiveGroup de jaaromzet tot €80 miljoen en groeit het team tot meer dan 500 medewerkers


28/03/2022ProjectiveGroup, het internationale adviesbureau voor financiële dienstverlening, heeft vandaag de overname aangekondigd van de experts op het gebied van betalingen, risicobeheer en compliance, Enigma Consulting. Met deze overname verhoogt de groep haar jaaromzet tot € 80 miljoen en breidt ze haar team uit tot meer dan 500 medewerkers in heel Europa.

Enigma Consulting zal onder haar eigen naam blijven opereren, in nauwe samenwerking met de andere merken van ProjectiveGroup. Enigma blijft nauw samenwerken met haar klanten en ondersteunt de zakelijke en financiële dienstverlening met een verscheidenheid aan diensten, waaronder ontwerp, selectie en implementatie van betalingsoplossingen en -processen, digitale transacties, risicobeheer en compliance services.

Door de krachten te bundelen kunnen ProjectiveGroup en Enigma hun klanten een betere en aanvullende dienstverlening bieden, voortbouwend op hun bestaande expertise.

Deze nieuwe stap van ProjectiveGroup, de laatste in een reeks van spraakmakende acquisities, markeert verdere vooruitgang in het realiseren van de plannen van de groep voor Europese uitbreiding. De ambitie van de groep is om tegen eind 2023 een jaaromzet van € 100 miljoen te behalen. Samen met de bestaande capaciteiten en recente acquisities in data (DSTQUARED), managementconsultancy (Mastermind) en gerichte training (Exellys), bouwt ProjectiveGroup haar diensten verder uit, met als doel een one-stop-shop worden voor elke speler in de financiële sector.

Paul Jans, algemeen directeur van Enigma:

“Ik ben verheugd dat we ons bij ProjectiveGroup aansluiten. Wij geloven dat het een bedrijf is met een groot groeipotentieel en met respect voor de kracht en bestaande cultuur van ons bedrijf. Dit partnerschap komt het bedrijf en onze klanten ten goede, omdat deel uitmaken van een grotere groep een enorm scala aan kansen biedt. Onze klanten hebben nu toegang tot een breder scala aan expertise om de veranderende uitdagingen van de betalings- en financiële sector aan te pakken en onze collega’s zullen nieuwe kansen krijgen om persoonlijke groei te realiseren en aan internationale opdrachten te werken.”Stefan Dierckx, CEO van ProjectiveGroup:

“ProjectiveGroup zet deze periode van versnelde groei voort terwijl we onze diensten uitbreiden
om alle aspecten van transformatie binnen de financiële dienstensector te dekken. Door ons
verbeterde aanbod met Enigma kunnen we nu beter inspelen op het steeds veranderende
betalingslandschap van onze klanten, inclusief (betalings)regelgeving en compliance.
“We zijn trots op onze passie voor innovatie, ambitie, eerlijkheid en maatschappelijk
verantwoord ondernemen. Het is belangrijk voor ons dat degene met wie we samenwerken
deze overtuigingen deelt en Enigma was een natuurlijke match.”


Over ProjectiveGroup

ProjectiveGroup bestrijkt alle aspecten van transformatie in de huidige (financiële) dienstverlening. ::projective is onze uitvoerder van verandering en innovatie, Exellys onze tech-talent incubators, DTSQUARED onze data-experts, Mastermind onze pensioen- en managementconsultants en Enigma onze betalings-, compliance- en risicospecialisten.

Samen zijn we een end-to-end partner voor diegenen die willen uitblinken in een steeds veranderende omgeving, en helpen we bedrijven om de uitdagingen van morgen te overwinnen. Onze mensen maken  het verschil. Hun passie, diepgaande domeinexpertise en hands-on aanpak leidt tot succes.

www.projectivegroup.com 


Over Enigma

Enigma Consulting is een vertrouwd adviseur en adviesbureau op het gebied van Payments, Risk & Compliance en Digitalisering. Ze zijn een verbindende factor in de financiële sector en ondersteunen banken en verzekeraars met uiteenlopende diensten. Voorbeelden van hun opdrachten zijn bedrijfsanalyse, selectie van betaaloplossingen en programmamanagement. Ze hebben ruime ervaring in het ondersteunen van vele partijen in Target 2, Instant Payments en ISO20022.

Hun betalingsexpertise wordt ook erkend door het bedrijfsleven, dat ze ondersteunen bij de selectie en implementatie van betalingshubs en treasurybeheersystemen.

Ze ondersteunen financiële instellingen bij het aanvragen van financiële vergunningen bij de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB) en adviseren over hun organisatiemodel om compliant te worden en te blijven, voeren de interne audit uit en/of vervullen de rol van interim compliance officer. Opdrachtgevers zijn onder meer middelgrote banken, financiële instellingen, Fintech start-ups en innovatieve
softwareleveranciers.