We overschatten de snelheid waarmee de financiële wereld kan veranderen

| 7-12-2016 | Olivier Werlingshoff |

bankgebouwen‘We overschatten de snelheid waarmee de financiële wereld kan veranderen’ is de titel van een interessant artikel in het Financieele Dagblad van woensdag 30 november.

‘Grote financiële instituten omarmen massaal technologische vernieuwingen. Fintech is geen bedreiging maar een kans. Volgens fintech-goeroe Chris Skinner is dat vooral marketing. Traditionele banken hebben geen benul van wat er op ze afkomt en onderschatten de impact van nieuwkomers op de markt.’ Chris Skinner zegt vervolgens: ‘Tegelijkertijd onderschatten we de impact van fintech. Dat komt niet omdat er geen vernieuwingen zijn, maar omdat er een grens is aan de hoeveelheid start-ups en wat zij kunnen bereiken.’ Het volledige artikel is te lezen via deze link.

Wij  hebben onze expert, Olivier Werlinghoff, gevraagd om commentaar te geven en dit is zijn reactie:

Mijn mening is dat op het vlak van cash management heel veel fintech bedrijven gaan samenwerken met gevestigde banken. Het goede van fintech is dat ze met vernieuwende ideeën komen. Het grote voordeel inderdaad van banken is het vertrouwen, het kapitaal en niet onbelangrijk: een enorm klantenbestand!

Nadeel van fintech bedrijven is dat klanten overspoeld raken met nieuwe mogelijkheden en tussen de bomen het bos niet meer zien. Vaak hebben vooral de kleinere en mid-corporate klanten niet voldoende kennis in huis om een gefundeerde afweging te maken van het nut en de toegevoegde waarde van een fintech oplossing. Door te gaan samenwerken met banken kan vertrouwen worden verkregen en een enorme afzetmarkt.

Olivier Werlingshoff - editor treasuryXL

 

Olivier Werlingshoff

Managing Consultant at Proferus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *