Banken en Financiële Markten in Vogelvlucht – Boek en e-learning voor specialisten zonder financiële achtergrond

| 21-7-2017 | Michiel van den Broek |

Sinds de jaren ’80 heeft er een ongekende schaalvergroting plaatsgevonden in de financiële sector. Door deze schaalvergroting hebben banken zich ontwikkeld tot gigantische financiële supermarkten die een zeer uitgebreid aantal financiële diensten en producten aanbieden. Banken zijn tegenwoordig IT-bedrijven waar een grote groep specialisten werkt met beperkte financiële vakkennis.

Mijn boek ‘Banken en Financiële Markten in Vogelvlucht’ geeft een helder overzicht ter introductie in de complexe wereld van banken en financiële markten. Bij het boek is een toegankelijke e-learning training beschikbaar met multiple choice vragen en een aantal video’s.

De combinatie van boek met e-learning biedt een efficiënte opleiding met basiskennis over de kernactiviteiten van banken, de verschillende bankactiviteiten en soorten banken, de oorzaak van de financiële crisis van 2008 en de ‘Bazelse Akkoorden’ waarop het toezicht van centrale banken is gebaseerd. Tevens bevat het een overzicht van de verschillende activiteiten op financiële markten, zoals de motivatie om bepaalde soorten financiële (derivate) producten te verhandelen, de prijsvorming en organisatie van de handel van deze producten. Ook de actuele onderwerpen risicomanagement en compliance komen aan de orde aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden van calamiteiten, zoals de problemen met MKB-rentswaps en de onbevoegde handelsactiviteiten van zogenaamde ‘rogue traders’, waaronder Barings Bank en woningbouwcorporatie Vestia.

Het boek is verkrijgbaar voor €25, toegang tot de e-learning kost €95.

Voor het boek en de e-learning kunt u mailen naar info@financialtraininghub.com

Een demo van de e-learning kunt u vinden op FTH.

Over de auteur: na mijn bedrijfseconomische studie heb ik vanaf 1990 gewerkt in de financiële sector. Sinds 2005 geef ik trainingen om ‘complexe’ financiële onderwerpen toegankelijk te maken voor professionals zonder economische of financiële opleiding.

Michiel van den Broek – Bank training and treasury consultancy Hecht Consult

[button url=”https://www.treasuryxl.com/community/experts/michiel-van-den-broek/” text=”View expert profile” size=”small” type=”primary” icon=”” external=”1″]

[separator type=”” size=”” icon=””]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *