Treasurer Search Vacancy

Taken Treasury Manager

Een interim treasurer heeft het voorwerk gedaan, jij gaat een professionele treasury bouwen waarin cash & liquiditeit zeer belangrijk zijn maar FX management en funding ook door jou worden aangepakt. Je maakt een inventarisatie en stelt een plan van aanpak op. Je betrekt alle in- en externe stakeholders vroegtijdig in dit proces. Zonder uitputtend te willen zijn, omvat het werk in ieder geval:

  • Optimaliseren van de cashflow prognose.
  • Opzetten en verbeteren van procedures voor cash pooling en vreemde valuta.
  • Beheren van bankrelaties en betalingsverkeer.
  • Opvolgen van leningen en beheer van intercompany leningen.
  • Rapporteren aan banken en andere financiële instellingen.
  • Mogelijk onderzoeken van de business case voor een Treasury Management Systeem (TMS).

Ideale Treasury Manager

Je bent de ideale treasury manager voor onze opdrachtgever als je een treasury generalist bent die zoveel mogelijk alle beschreven taken heeft uitgevoerd. Je vindt het leuk iets op te bouwen en kan schakelen tussen het operationele en het strategische. Als persoon vind je het werk, het moet je niet gebracht hoeven te worden, en je bent niet bang op mensen af te stappen. Dit is een positie voor medior treasury talent, bijvoorbeeld tweede in een groter treasury team of lid van een treasury consultancy,  die zich met de organisatie mee ontwikkelt maar kan ook voor een ervaren kandidaat zijn die er plezier in heeft zijn kennis over te dragen en verantwoordelijkheid te nemen.

Onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever is een groeiend internationaal handelsbedrijf met een nuchtere, Brabantse familie cultuur, dat wereldwijd leveranciers en klanten heeft en een omzet van enkele honderden miljoenen. Recent is de eigendomsstructuur veranderd en worden er grote professionaliseringsslagen gemaakt. De opzet van een treasury functie maakt hier deel vanuit.

Arbeidsvoorwaarden & Proces

Indicatie van het verwachte basisinkomen voor deze rol is €70K – €80K, er is meer budget voor passende kandidaten die duidelijk meer relevante ervaring hebben. Voor passende kandidaten met interesse hebben wij meer informatie. Aan het einde van het proces kan de Treasurer Test worden ingezet.

Location

Eindhoven

Contact Person

Kim Vercoulen
T: +31 6 2467 9339

Can’t get enough? Check out these latest items