Instimatch Global digitaliseert geldmarkt met online network

| 25-10-2018 | by Instimatch Global | treasuryXL

De geldmarkt geldt als één van de laatste bastions binnen de financiële sector waar transacties nog grotendeels via de telefoon worden afgesloten. Hierdoor limiteert de handel zich vaak tot bepaalde landsgrenzen en wordt de efficiency beperkt.

Via een nieuw online platform digitaliseert Instimatch Global de handel in geldmarktproducten en vergroot daarmee de mogelijkheden voor klanten om liquiditeit te vinden-, dan wel uit te zetten, met een efficiëntere prijsvorming- en executie als gevolg.

Het hoofdkantoor van Instimatch Global bevindt zich in Zwitserland (Zürich) en na een eerste uitbreiding naar Duitsland, is onlangs ook een vestiging in Amsterdam geopend. De opening van een vestiging in Londen wordt op korte termijn voorzien.

Instimatch Global is opgericht als reactie op de financiële crisis van 2008, waarna het idee ontstond om een platform/network te creëren waarop een grote groep van diverse institutionele partijen, variërend van o.a. corporate treasuries, bank treasuries, verzekeraars e.a., onderling kunnen handelen om zodoende een efficiëntere allocatie van liquiditeit te bewerkstelligen.

Het direct bij elkaar brengen van zo veel mogelijk verschillende tegenpartijen op één scherm, waarbij de gebruikers een “live” en handelbaar overzicht van de markt te zien krijgen, creëert de mogelijkheid voor een krappere bid/offer spread, terwijl door de digitale executie de transactiekosten lager zijn vergeleken met de huidige manier van handelen via de telefoon.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Instimatch Global.

Instimatch Global zal ook aanwezig zijn bij de DACT Treasurybeurs op 16 November aanstaande in Noordwijkerhout.

Instimatch Global AG Herengracht 282; 1016BX; Amsterdam.
T: 0031 (0)20 521 9325; E: [email protected]; W: www.instimatch.com


Roel Schuring – Head of Sales Benelux at Instimatch Global

 

[separator type=”” size=”” icon=””]