Cash flow prognoses zijn van vitaal belang in corporate treasury

| 29-11-2018 | Cashforce | treasuryXL |

De lancering, eerder deze week, van het nieuwe liquiditeitsbeheerportaal van HSBC, moet begin volgend jaar worden gevolgd door een nieuw Cash Flow Forecasting-platform, dat laat zien hoe liquiditeitsbeheer en kasstroomvoorspellingen met elkaar verweven zijn. Er is een groeiend aanbod van leveranciers die zich op dit gebied concentreren, waaronder onze partner Cashforce.

Cashforce maakt verbinding met alle gegevensbronnen die het geld beïnvloeden, om een ​​zeer nauwkeurige cash forecast te bouwen. Slimme algoritmen worden toegepast om nog meer nauwkeurigheid te bieden en zullen
pro-actieve optimalisatie acties tonen. ”

Het belang van kasstroomprognoses neemt steeds verder toe. Bruce Lynn, Managing Partner bij The FECG LLC, is bezig met de laatste fase van zijn onderzoek onder 200 bedrijven wereldwijd en hun gebruik van cash flow forecasting en werkkapitaal management. Hij is van mening dat het belang van cash flow forecasting toeneemt omdat er sinds 10 jaar weer sprake is van een stijgend renteklimaat. Hij vindt dat:

  • De ‘beste’ bedrijven dit belang zullen erkennen en trachten de inherente variaties te verkleinen die zullen optreden omdat de toekomst onzeker is.
  • Ze zullen moeten investeren om “zichtbaarheid” te verkrijgen over hun “stromen” (werk, contanten, boekhouding, informatie). Investeringen zullen niet alleen veranderingen op treasury afdelingen, maar ook operationele afdelingen met zich meebrengen waar de grotere cashflows plaatsvindt.
  • De “slimmere” bedrijven zullen hun personeel naast de bestaande beloningen ook belonen voor het genereren van meer en stabielere kasstromen
  • Probleem (zoals onderzoek lijkt aan te geven): gebrek aan informatie op operationeel niveau; relatieve onbelangrijkheid van kasstromen versus winst. Hoge afhankelijkheid van de technologie van 1980 (dat wil zeggen spreadsheets)
  • De overige bedrijven zullen hun kapitaalkosten zien stijgen naarmate ze overgefinancierd raken of te weinig investeren. Het risico zal vooral hoog zijn voor bedrijven die vreemd vermogen gebruiken om het verwachte rendement van het eigen vermogen te verhogen.

Binnenkort zal er een survey uitgebracht worden waarvan de resultaten hier gedeeld zullen worden.


Cashforce – Cash forecasting & Smart Treasury

[button url=”http://www.treasuryxl.com/community/companies/cashforce/” text=”View company profile” size=”small” type=”primary” icon=”” external=”1″]

[separator type=”” size=”” icon=””]