Afscheidsrede van Professor Theo van der Nat

| 5-12-2016 | Pieter de Kiewit |

2ce3f92Mijn eerste ontmoeting met Theo zette de toon voor al onze verdere contacten. Het was aan het einde van de DACT Treasury Beurs 2009 in Noordwijk. Velen waren al gestart met hun weekend, ook de standhouders waren al aan het afbreken. Ik was net gestart met mijn onderneming. Theo en ik raakten in gesprek. De mooiste gesprekken in mijn vak zijn met mensen met een passie. Dat ik hier te maken had met de Nederlandse treasury goeroe was me al snel duidelijk. Hij leidde me langs de belangrijkste topics in treasury in die tijd. De Register Treasurer opleiding bleek één van zijn passies. In ons beider enthousiasme hebben we serieus onderzocht of ik de studie zou oppakken. Voor alle betrokkenen was het goed dat dat plan niet is doorgezet en dat de kwaliteit van alumni hoog blijft.

Het bijzondere aan Theo is dat hij een aantal kwaliteiten heeft die je meestal niet in één persoon ziet. Zo is hij wetenschapper, ondernemer, docent en bankier. Het aantal potten dat hij gelijktijdig op het vuur heeft is altijd bewonderenswaardig, zijn ideeën onbegrensd. Agendamanagement wordt daarin weleens lastig. De consequentie is dat alleen de hele goede en belangrijke meetings overblijven. Onze gezamenlijke initiatieven, bijvoorbeeld rond de voorganger van www.treasuryxl.com, bleken in deze werkwijze terecht te worden “afgetest”. Prettige en goede gesprekken waren het fundament van betere plannen. Meestal op bijzondere tijden en plaatsen.

Op 9 december houdt Theo aan de VU zijn afscheidsrede voor de universiteitsgemeenschap, studenten, alumni en de treasury community. Ik hoor natuurlijk niet bij de organisatie, maar ben er wel bij en kan me niet voorstellen dat hij vanaf dan uit beeld is.  En natuurlijk verheug ik me, waarschijnlijk met vele aanwezigen bij de rede, op doorlopende contacten.

Pieter de Kiewit

 

 

Pieter de Kiewit
Owner Treasurer Search