Financial Risk Manager @ NWB Bank

Hybride – Fulltime

Ben jij een ambitieuze professional met een behoorlijke dosis overtuigingskracht? Beschik je over kennis van waarderingsvraagstukken van derivaten en andere financiële instrumenten? Heb je een brede interesse in het financieel risk management van een bank? Werk je daarnaast graag in een platte organisatie waar kwaliteit, initiatief en samenwerking voorop staan? Dan past deze functie bij jou!

In deze functie:

  • adviseer je over waarderingen van financiële instrumenten gebaseerd op huidige marktpraktijk;
  • monitor je een divers spectrum aan financiële instrumenten: securities, derivaten, repo’s en garanties die de bank aangaat met financiële instellingen;
  • draag je inhoudelijk bij aan interne en externe risicorapportages, met name op het gebied van counterparty credit risk;
  • werk je over de gehele linie van financieel risk management, waaronder rente-, liquiditeit- en tegenpartij risico;
  • onderhoud je relaties met diverse stakeholders, terwijl je toch je onafhankelijke oordeel behoudt;
  • blijf je op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving en draag je bij aan de implementatie hiervan;
  • houd jij je bezig met een breed scala aan onderwerpen binnen de bank en binnen de afdeling;
  • overleg je proactief met de afdeling Treasury over ontwikkelingen binnen de eerste lijn;
  • draag je actief bij aan en ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor het verder brengen van de afdeling Financial Risk Management.

Het team ALM Risk Management bestaat uit vijf personen, waarbij er een focus is op ICAAP, ILAAP en het rente- en liquiditeitsrisicomanagement van de bank. Het team monitort posities op de korte en lange termijn en is verantwoordelijk voor stress testing, recovery planning en ondersteuning bij diverse waarderings- en kwantitatieve uitdagingen binnen de bank. Het team is betrokken bij vraagstukken vanuit de toezichthouder en implementeert relevante veranderingen uit wet- en regelgeving.

ALM Risk Management maakt onderdeel uit van de bredere tweedelijns afdeling Financial Risk Management (‘FRM’). FRM heeft vijftien medewerkers en richt zich op Credit Risk Management, ALM risk management, Data, Models & Reporting en Sustainability Risk. FRM rapporteert aan de Chief Risk Officer, die naast FRM verantwoordelijk is voor Operational Risk en Compliance.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 150 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.

Wat vragen we:

  • Academisch werk- en denkniveau met een relevante afgeronde opleiding.
  • Enkele jaren werkervaring op het gebied van financieel risk management binnen een financiële instelling.
  • Ervaring met risico management van financiële tegenpartijen.
  • Je bent vaardig met data en beschikt over sterke analytische vaardigheden om zaken goed te doorgronden.
  • Je werkt gestructureerd en bent in staat het overzicht te bewaken.
  • Je kunt goed zelfstandig werken en ook in teamverband.
  • Sterke schrijf- en presentatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Je bent vaardig in Excel. Kennis van SQL en/of Python is een pre.
  • Een afgeronde opleiding FRM of CFA of de bereidheid om deze te behalen is een pre.

Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jermaine Maaijen, Corporate recruiter ([email protected]). Ben je al enthousiast: stuur je motivatiebrief en cv naar [email protected] en we nemen snel contact met je op.