Cash Management adviseur/Relatiebeheerder non-credit @ KBC Bank & Verzekering

Rotterdam – Fulltime

Cash Management adviseur/relatiebeheerder non-credit (Rotterdam)

KBC Bank Nederland maakt deel uit van de KBC groep, een leidende bank-verzekeraar uit België. KBC groep is actief in een aantal kernlanden: België, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Bulgarije. Specifiek voor haar Commercial Banking klanten heeft KBC Bank een wereldwijd kantoren netwerk om haar corporate klanten te kunnen ondersteunen bij het internationaal zaken doen. Vanuit ons kantoor in Rotterdam staan we klaar om met een team van experten de Commercial Banking klanten te ondersteunen.

Wat houdt deze functie in?

Je verdiept je in onze corporate klanten en bent verantwoordelijk voor de opvolging van de klanten zonder kredieten. Je ondersteunt ze bij hun vragen en detecteert commerciële opportuniteiten. Wijzigt er iets bij de klant dan verzamel je relevante informatie en zorg je dat die bij je collega’s van de Customer Due Diligence afdeling terecht komt. Je begeleid nieuwe klanten tijdens het onboarding proces en houdt ze op de hoogte van de voortgang, ook de stakeholders in het netwerk.

Samen met collega’s binnen ons eigen team, maar ook binnen het KBC netwerk, werk je aan onboarding van grote klanten en cashmanagement voorstellen. Je werkt de voorstellen uit en zorgt voor een vlotte en efficiënte implementatie. Ook bezoek je samen met de krediet relatiebeheerder klanten om hen te ondersteunen met jouw specifieke kennis van cashmanagement en elektronisch bankieren. We verwachten van jou een tijdige, consistente en kwalitatieve afhandeling van jouw dossiers.

Zet jij hier mee je schouders onder bij KBC Bank Nederland? Je versterkt een team van 29 enthousiaste collega’s in Rotterdam, die corporate klanten helpen met diensten als kredietverlening, betalingsverkeer en treasury. Dat zijn de kernactiviteiten van KBC Bank Nederland. In deze rol werk je ook samen met Belgische collega’s uit het hoofdkantoor en collega’s uit andere branches. Afwisseling en stimulerende contacten verzekerd!

Wat verwachten we van jou?

● Je hebt een uitgesproken commerciële drive en je maakt makkelijk verbinding met de klant
● Je werkt zelfstandig voorstellen uit en zorgt voor de juiste begeleiding van de klant tijdens de implementatie of onboarding
● Je zoekt de samenwerking met interne collega’s of collega’s in het KBC netwerk
● Je bent alert op specifieke gebeurtenissen of wijzigingen bij de klant, neemt hiervoor actie en schakelt met relevante afdelingen
● Je bent service gericht en komt afspraken na
● Je volgt de ontwikkelingen binnen je vakgebied, neemt deel aan vergaderingen en doet actief aan kennisdeling.

Jouw troeven?

● Je hebt een bachelor of master diploma (bedrijfs)economie of in een gelijkaardige richting.
● Dankzij een eerdere werkervaring(en) bij een financiële instelling, heb je een grondige kennis van het cashmanagement en electronic banking oplossingen voor corporate klanten.

● Ben je ook goed vertrouwd met complexe internationale zakelijke structuren? Nog beter!
● Je hebt een uitstekend analytisch vermogen en kan snel hoofd- van bijzaken onderscheiden.
● Je bent een echte teamplayer en je kan een ruim netwerk opbouwen met de collega’s binnen ons kantoor en de diverse afdelingen op het KBC hoofdkantoor.
● Het is geen probleem voor jou om je eigen werk efficiënt te regelen. Je kan goed omgaan met tijdsdruk én met feedback.
● Je bent flexibel en dynamisch.
● Je communiceert helder en overtuigend in het Nederlands en Engels.

Wat hebben we je te bieden?

● Je gaat aan de slag in Rotterdam, bij KBC Bank Nederland – een klein team binnen de grote KBC organisatie, waarin je een betekenisvolle rol kan spelen!
● Bij je start begeleiden we je om onze processen te leren kennen en gaandeweg verder te groeien in je rol. Reken op behulpzame collega’s en een fijne werksfeer.

● Tijdens je hele loopbaan bij KBC moedigen we je aan om verder te groeien als persoon en als professional. Je kan opleidingen volgen waarin je je hard en soft skills verder aanscherpt.
● Na een inwerkperiode op kantoor kan je in overleg met je team deels thuiswerken, als je dat wil.

● Flexibele werkuren helpen je om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen.
● We bieden jou een jaarcontract met zicht op een contract van onbepaalde duur en een competitief loon aangevuld met marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden.

Omdat dit een job is in ons kantoor in Rotterdam, vragen we je om via e-mail te solliciteren. Stuur je cv en je motivatie naar [email protected] en we koppelen zo snel mogelijk terug!