#4 Having No Insight into the Variety of Products Available for your Company (Dutch item)

05-08-2021 | XE |

Many companies are not aware of the total range of possibilities for the management of Currency Risks. For example, they only buy the necessary currency at the current rate, spot rate, and think any other strategy currency speculation. Hedging in particular is often misunderstood and therefore rejected. currency hedging is not gambling how the currency markets might behave in the coming days and weeks development, but is intended to insure the company against the possibility of unfavorable developments.

“Valutahedging is niet gokken hoe de valutamarkten zich de komende dagen en weken zouden kunnen ontwikkelen, maar is bedoeld om het bedrijf te verzekeren tegen de mogelijkheid van ongunstige ontwikkelingen.”

Er zijn diverse valutahulpmiddelen die u kunt gebruiken om dat te doen, maar laten we termijncontracten eens als voorbeeld nemen. Met deze transacties spreekt u af om in de toekomst een bepaalde hoeveelheid valuta tegen een vaste prijs te kopen. Neem bijvoorbeeld een supermarktketen die over een maand €10.000 moet betalen aan buitenlandse leveranciers. Een termijncontract dat vandaag specificeert hoeveel pond de keten voor die €10.000 zal betalen, elimineert het risico dat het pond de komende weken in waarde daalt waardoor de supermarktketen meer zou moet betalen dan verwacht. Dat is geen valutaspeculatie of gokken hoe de markten zich gaan ontwikkelen, het is
een verzekeringspolis.

Achteraf kan natuurlijk blijken dat hedging niet nodig was geweest. Als in ons voorbeeld het pond niet daalt ten opzichte van de euro of misschien zelfs stijgt, kan de supermarktketen denken dat het onverstandig was om van tevoren een koers vast te leggen. Maar dan zouden ze hedging beschouwen als speculatie en niet als een verzekeringspolis. Zo heeft u er aan het eind van het jaar ook geen spijt van dat u een opstalverzekering hebt betaald terwijl uw huis niet is afgebrand. Dat wil niet zeggen dat hedging de juiste strategie is voor alle bedrijven. Sommige zullen van mening zijn dat hun valutarisico niet zo groot is dat het dit soort verzekering nodig heeft. Maar dan nog moet u er niet vanuit gaan dat uw valutaprovider niet meer kan doen om uw bedrijf te helpen met uw valutabehoeften.

Klik hier voor meer Info en Download WhitePaper