Treasurer @ Drechtsteden

Dordrecht – Fulltime

Als treasurer ben je regievoerder van de treasuryproducten en processen, adviseur voor de klantorganisaties en netwerker voor externe relaties. Met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen neem je deel aan diverse overlegvormen, zorg je voor advies op maat en weet je actief een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de dienstverlening.

Wat ga je doen?

Je adviseert onze klantenorganisaties en stelt zelfstandig verschillende treasuryproducten op zoals het aantrekken van leningen (kort- en langlopend), verstrekken van leningen en het opstellen van liquiditeitenplanningen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarplannen en je maakt de bestuurlijke bijdrage voor de treasury-onderdelen in de jaarrekening, begroting en tussentijdse rapportages op. Je vervult verder, afhankelijk van de lokale organisatie, een adviesrol in het gemeentelijke treasurycomité, waar je de basis legt voor het verder ontwikkelen van lokaal treasurybeleid en -uitvoering.

Samen met de collega treasurer ben je verantwoordelijk voor de gehele klantenportefeuille en werk je intensief met elkaar samen. Een groot deel van de werkzaamheden zijn per klantorganisatie verdeeld. Voor de te leveren kwaliteit van onze producten is een goed samenspel met de collega treasurer onontbeerlijk in financieel en/of politiek gevoelige treasury onderwerpen.

Je geeft ondersteuning op het gebied van het operationele cashmanagement, je fungeert hier als achtervang van de collega treasurer. De dagelijkse uitvoering van het schatkistbankieren vindt samen met andere collega’s binnen het team Financiële Administratie plaats.

Voor een goede klantadvisering volg je de trends en ontwikkelingen op de financiële markten en ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving op dit gebied (o.a. wet Fido). Maar je volgt ook de lokale ontwikkelingen bij de klant zelf (regio Drechtsteden) die je gebruikt in je advisering. Voor de uitvoering van je werk onderhoudt en ontwikkel je een netwerk met financiële instellingen en bemiddelende organisaties op de geld- en kapitaalmarkten. Je bent discreet over je gemeentelijke klanten en hun externe relaties.

Wat neem je mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau met (ruime) aanvullende werkervaring op het Treasury-vakgebied.
 • Actuele kennis van gemeentelijke financiën (BBV) is een vereiste.
 • Affiniteit met IT is onontbeerlijk gezien de steeds verdergaande automatisering bij banken, betaalproviders en interne rapportagetools.
 • Je bezit vaardigheid in het analyseren van financieringsvraagstukken en in het verstrekken van adviezen.

Je beschikt over een proactieve, dienstverlenende en klantgerichte instelling. Jouw werkwijze wordt gekenmerkt door samenwerking, actuele kennis en doortastendheid. Je hebt oog voor posities en belangen en weet goed te laveren binnen bestuurlijke-en ambtelijke overlegsituaties. Je bent communicatief zeer vaardig en schakelt makkelijk tussen operationeel en strategisch niveau.
Tenslotte ben je stressbestendig, discreet en flexibel wat betreft je inzet in drukkere periodes.

Waar kom je te werken?

Organisatie
Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Facilitair Management, ICT, Documentaire Informatie Voorziening, en Communicatie.

Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal. Iedere uitdaging binnen onze regio is een kans om jouw talent verder te ontwikkelen. Wij zijn ondernemend. Bij ons mag je vragen stellen maar durf vooral ook te doen.

In onze organisatie werken we met vier kernwaarden die ons richting geven: Professioneel, Empathisch, Eigenaarschap en Lef. We gaan ervan uit dat deze ook voor jou vanzelfsprekend zijn in je werk en in je samenspel met collega’s en onze klanten.

Wie zijn wij?

De afdeling Financiën van het SCD houdt zich bezig met het ondersteunen van het primaire proces van de klantorganisaties door het leveren van vooraf afgesproken producten en diensten. De afdeling Financiën bestaat uit 4 teams: teams Financiële Administratie, Crediteuren, Debiteuren, Ontwikkeling en Functioneel Beheer. De teams houden zich onder meer bezig met:

 • Het opzetten, voeren en beheren van de financiële administratie voor de klantorganisaties inclusief een crediteuren- en debiteurenadministratie en voor de gehele financiële administratie de daarbij behorende informatievoorziening.
 • Het faciliteren en adviseren van de klantorganisaties in de P&C cyclus.
 • Het adviseren over en uitvoering geven aan allerlei financiële vraagstukken van klanten. Denk hierbij aan fiscale zaken, advies betaalorganisatie, treasury etc.

Samen met 1 directe collega maak je deel uit van het team Financiële Administratie. Treasury ondersteunt en adviseert de Drechtstedengemeenten op strategische, tactische en operationele treasury vraagstukken.

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van het Servicecentrum Drechtsteden. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32 tot 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris van maximaal € 5.169,- (salarisschaal 11, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Sander van Dongen (Teamleider Financiële Administratie) via 06 19268388.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij het Servicecentrum Drechtsteden een VOG aan te leveren.