Trainee/ Junior Treasury Adviseur @ Handelsbanken

Amsterdam – Fulltime

Word je blij van het adviseren van klanten over de mogelijkheden tot het afdekken van deze risico’s? En wil je iedere dag genieten van het uitzicht op de Johan Cruijff ArenA? Lees dan gauw verder!

Over Handelsbanken:

Handelsbanken, opgericht in 1871, is een persoonlijke relatiebank. We hebben een landelijk kantorennetwerk in onze zes thuismarkten: Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen en Nederland. In Nederland zijn we sterk in hypotheken, vastgoedfinancieringen en vermogensbeheer. We werken voor particulieren, ondernemers en bedrijven, waarbij het draait om persoonlijk advies en maatwerk. Onze lokale kantoren werken met een grote mate van zelfstandigheid. Deskundig, gedegen en met korte lijnen. De langetermijnrelatie en direct persoonlijk contact staan hierbij voorop.Vind je het leuk om financiële risico’s (rente- en valutarisico’s) te inventariseren voor (professionele) zakelijke klanten?

Wat ga je doen als Trainee/ Junior Treasury Adviseur:

In de functie van Trainee/ Junior Treasury Adviseur (onder Supervisie) bekleed je een brede dynamische rol. Het betreft een functie waarin je na je afgeronde Masterstudie in het eerste werkjaar wordt opgeleid tot Junior Treasury Adviseur. Na het behalen van alle diploma’s en het maken van voldoende vlieguren onder Supervisie van een ervaren collega, verricht je ook werkzaamheden voor de Corporate Inbound Desk. De afdeling Treasury Sales is onderdeel van de Corporate Inbound Desk.

De Treasury Sales afdeling adviseert (professionele) zakelijke klanten hoe zij hun rente- en valuta risico kunnen beheersen. De afdeling inventariseert de financiële risico’s (de rente- en valutarisico’s) voor de klant en adviseert over de mogelijkheden tot het afdekken van deze risico’s.

De Corporate Inbound Desk is een centrale afdeling waar belangrijke zakelijke klanten van de Handelsbanken thuismarkten worden bediend. De Corporate Inbound desk is het centraal aanspreekpunt voor Corporate Inbound klanten.

Verantwoordelijkheden van de Treasury Sales Desk:

– Het optreden naar de klant namens de bank bij het afsluiten van transacties in rente- en valuta instrumenten binnen de vastgestelde tegenpartijlimiet en binnen het productmandaat;
– Het onderhouden van contacten met de kantoren en het fungeren als eerste aanspreekpunt voor vragen van de lokale kantoren over rente en vreemde valuta;
– Het signaleren van mogelijke verbeteringen voor processen en systemen. Deelnemen aan Product Owner bijeenkomsten met de Product Owners Treasury Sales van de thuismarkten en het uitvoeren van jaarlijkse revisie van de producten;
– Het toezien op de correcte uitvoering en administratieve afhandeling van de afgesloten FX en/of rente transacties;
– Het kunnen uitleggen van problemen aan klanten en deze kunnen oplossen;
– Het up-to-date blijven van de ontwikkelingen over financiële instrumenten en de wijzigende wet- en regelgeving op gebied van Treasury. Het vormen van een oordeel over deze ontwikkelingen is een belangrijk onderdeel van de functie. Denk hierbij aan het kunnen inschatten van de mogelijke effecten op de koersvorming van valuta’s en rentestanden.

Verantwoordelijkheden van de Corporate Inbound Desk:

– Het op orde houden van het klantdossier en het uitvoeren van interne controles voor wat betreft de compleetheid van de kredietdossiers.
– Het uitvoeren van CDD / KYC werkzaamheden en het actualiseren van het klantdossier horen hier ook bij;
– Het verzorgen van implementaties van cash management en het up-to-date blijven van de cash management ontwikkelingen;
– Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het onderhouden en het opzetten van ‘charging’ en ‘billing’ en het zorgdragen voor een optimalisatie van de inkomsten.

Hier herken jij je zelf in:

– Je wilt alles weten over de financiële rente- en valutamarkt;
– Je hebt een sterk inschattingsvermogen;
– Je beschikt over een hands-on mentaliteit;
– Je bent goed in het oplossen van problemen;
– Je wilt je commerciële kant verder ontwikkelen;
– Je vindt het niet erg om administratieve taken uit te voeren.

Wat vragen we van jou?

– Je hebt een afgeronde Masteropleiding bijvoorbeeld richting Economie of Finance;
– Je hebt enige werkervaring;
– Je ziet het als een uitdaging om de vereiste diploma’s zoals ACI diploma + Deficiëntietoets Adviseren Treasury + jaarlijkse verplichte PE punten te behalen;
– Door je studie ben je gewend om je zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels uit te drukken.

Over werken bij Handelsbanken:

We zijn een platte organisatie waardoor je als medewerker veel verantwoordelijkheid krijgt. Initiatief nemen wordt altijd gewaardeerd, ongeacht je rol. We zijn een organisatie die nog lang niet af is en dat merk je in de werksfeer; we staan klaar voor elkaar en bouwen samen aan onze toekomst. Dit biedt ook mogelijkheden voor je ontwikkeling – bij ons is het heel gewoon om een horizontale stap te maken, bijvoorbeeld van Accountmanager naar Kredietanalist of andersom.

In onze organisatie van zo’n 370 medewerkers hechten we grote waarde aan een prettige werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. Net als in onze klantrelaties denken we ook voor onze medewerkers aan de lange termijn. Vitaliteit en een duurzame balans tussen je werk- en privéleven zijn daarom belangrijk voor ons.

Iedere Handelsbanker heeft een rol in het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin we succesvol zijn dankzij onze verschillen, niet ondanks. Door zaken vanuit verschillende perspectieven te belichten komen we tot de beste ideeën.

Wij bieden je:

– Een goed salaris passend bij jouw kennis en ervaring, 8% vakantiegeld en een 13e maand;
– Jaarlijks 29 vakantiedagen (bij 40 uur) én de mogelijkheid om maximaal één gemiddelde werkweek aan vakantie-uren bij te kopen of te verkopen;
– Onbeperkt leren via onze online leeromgeving GoodHabitz – van een training mindfulness tot een training project management;
– Een werkomgeving met veel aandacht voor een goede balans tussen je werk- en privéleven;
– Een premievrije pensioenregeling;
– Volledige reiskostenvergoeding;
– Collectiviteitskorting bij zorgverzekeraars;
– Premievrije arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Enthousiast?

Herken jij jezelf in bovenstaand en wil jij jouw talenten inzetten om mee te bouwen aan onze organisatie? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie.

Nadat we jouw CV en motivatiebrief hebben ontvangen, nemen we binnen drie weken contact met je op. Als we een match zien nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Voelt het daarna voor beide kant goed en zijn we allemaal nog enthousiast? Dan volgt een tweede en eventueel een derde gesprek. Bij sommige functies is een case onderdeel van de procedure. Als daarna alle pijlers op groen staan doen we je een aanbod.

Integriteit vinden we belangrijk binnen Handelsbanken, daarom is een pre employment screening onderdeel van het selectieproces. De screening wordt uitgevoerd door DSI en omvat onder andere verificatie van het cv en diploma’s, controle op persoonlijk faillissement, afgifte van een VOG-verklaring en een integriteitstoetsing. Ook wordt er een check uitgevoerd op sanctielijsten.

APPLY HERE