Salesconsultant (m/v) Cash Management Transaction Banking @ ABN AMRO Bank N.V.

Amsterdam – Fulltime

Vind je het leuk om de customer journey van de klant te vertalen naar innovatieve, digitale oplossingen binnen cash management, zoals Tikkie, iDIN, API’s, open banking, e-commerce, security, cash pooling of liquidity management? Weet jij hoe je als regisseur interne en externe partners (zoals PSP’ers, partners) betrekt en aanstuurt om samen succesvolle deals met klanten tot stand te brengen en hen te onboarden bij ABN AMRO?

Reageer dan nu en maak deel uit van de verdere groei van de afdeling in de transformatie en digitalisering van de platformwereld van Transaction Banking. We zoeken een nieuwe salescollega die de volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten in de innovatieve en dynamische wereld van Transaction Banking in de rol van salesconsultant.

Je werk

De digitalisering van onze klantprocessen gaat steeds sneller. Klanten vragen ons advies en onze producten om hun customer journey te verbeteren. In deze platformwereld ben je de trusted advisor die de taal van de klant spreekt, die zich in de customer journey van de klant weet te verplaatsen en complexe vraagstukken daarin kan omzetten naar creatieve oplossingen. Je hebt bij onze klanten te maken met een zeer divers stakeholdersveld: de ceo, cfo, treasury, IT developers, marketeers, compliance, security en nog veel meer. Je werkt samen in een team en met partners binnen en buiten de bank. Als salesconsultant heb je een centrale rol voor jouw klanten: je bent eindverantwoordelijk voor onze producten.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Dagelijkse advisering en sales van cashmanagement-oplossingen aan bestaande klanten.
 • Acquisitie van nieuwe klanten, altijd in samenwerking met de relatiemanager.
 • Realiseren van de salesdoelstellingen (waaronder NPS en revenues).
 • Actieve betrokkenheid bij de sectoren, gericht op acquisitie, groei, klantevents.
 • Actieve samenwerking met je assistent-consultant die zich richt op de pre-sales-activiteiten.
 • Deelname in projecten die gericht zijn op groei en acquisitie.
 • Samenwerking met de grids en andere stakeholders om vanuit klantvraag en customer journey bij te dragen aan business development en innovatie.
 • Bijdragen aan de verdere professionalisering van het team.

Werkomgeving

Je werkt binnen Transaction Banking Sales in een salesteam van circa 35 vrouwen en mannen tussen de 30 en 55 jaar. Het salesteam is onderverdeeld in 2 teams die landelijk de sectoren binnen Commercial Banking bedienen, zoals Leisure, Business Services & Financial Institutions, Manufacturing, Transport & Logistics, Food en Agri. Jouw nieuwe team bestaat uit 12 salesconsultants en 4 assistent-salesconsultants.

We werken samen in virtuele teams. Dat betekent dat we over Nederland verdeeld zijn en je dus veel op afstand met elkaar samenwerkt – ook het communiceren met klanten wordt steeds meer digitaal. Je standplaats wordt in overleg Amsterdam, Rotterdam of Utrecht, maar in de werking van virtuele teams kan je daadwerkelijke werkplek per dag verschillen.

Naast sales en advisering werk je mee aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Je denkt mee in business development, innovaties, acquisitie en groei. We werken binnen ons salesteam agile, dus we springen snel in op veranderingen in de markt. We waarderen persoonlijke ontwikkeling, continu leren en kennis delen met teamleden. We investeren veel in onze mensen en ondersteunen je in je persoonlijke groeiambities.

Je profiel

Voor de rol van salesconsultant zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven self-starter en ondernemer. Jouw profiel matcht met het volgende:

 • Je hebt ervaring in een commerciële of business development-functie.
 • Je hebt ervaring in payments of liquidity management of relevante bankervaring.
 • Je weet complexe klantvraagstukken te analyseren en om te zetten in totaaloplossingen, waarvan sommige deeloplossingen van partners komen.
 • Je kunt uitstekend samenwerken in een team maar pakt ook zelfstandig werk op en daarbij focus je op oplossingen in plaats van problemen.
 • Je praat makkelijk, stapt snel op mensen af en weet creatief nieuwe contacten te leggen (bijv. via social media).
 • Je werkt gestructureerd en bent in staat regie te houden in de dynamische platformwereld.
 • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding, bij voorkeur bedrijfskunde, economie, informatica of een juridische opleiding.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Bij Transaction Banking Sales werk je met een enthousiast team en gedreven mensen. Je kunt je commerciële passie bij ons kwijt, omdat je dagelijks met klanten in contact bent. Wij bieden je:

 • Vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken
 • Veel ruimte om te leren, te groeien en ideeën uit te werken
 • Een dynamische werkomgeving
 • Een bruto jaarsalaris tussen € 40.474 en € 75.691 op basis van een 36-urige werkweek (inschaling op basis van kennis en ervaring)
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gino Stoelinga, Manager Transaction Banking Sales (06-51301719). We maken graag kennis met je.

APPLY HERE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *