Waarom organisaties de online treasury toolbox gebruiken

| 27-6-2017| Arnoud Doornbos | Sponsored content |

Met een bepaalde frequentie moeten financiële instrumenten en dus ook derivaten gewaardeerd worden. Ondernemingen die volgens de IFRS verslaggeving regels rapporteren, moeten bijvoorbeeld de marktwaarde van de derivaten op hun balans rapporteren en de veranderingen van deze marktwaarde verantwoorden in de resultatenrekening. Andere mogelijke redenen waarom de waarde van een derivaat moet worden berekend, is in het geval van tussentijdse beëindiging of wanneer een bank het kredietrisico uit hoofde van een derivaat wil berekenen.

In praktijk blijkt dat deze waardering van derivaten vaak lastig is voor bedrijven en daarom wordt uitbesteed aan (dure) consultants.

Treasury Services heeft daarom nu een revolutionaire online Treasury Toolbox gelanceerd.
De  Treasury Toolbox levert transparantie in de steeds complexere wereld van waarderen van derivaten.
Met dit tool kan vanaf nu de accountant, de controller, de treasurer, de finance manager en de CFO zelf gemakkelijk de berekeningen doen. De zeer gebruiksvriendelijke Treasury Toolbox is online in de cloud verkrijgbaar.

De analyse tools zijn ook beschikbaar om de consultancy diensten te vervangen door online tools.

Wat biedt de Treasury Toolbox?

 

 

Onafhankelijke waarderingsinstrumenten 

Instrumenten voor het bouwen, analyseren, prijzen en vergelijken van financiële transacties en derivaten volgens de laatste marktpraktijken via multiple curve bootstrapping.

Bij de lancering van de Treasury Toolbox zijn pricers voor gecollateraliseerde rentederivaten in AUD, CAD, CHF, EUR, GBP, JPY en USD beschikbaar gesteld. Dit zal uitgebreid worden met meer prijsinstrumenten. Ook het aantal munteenheden zal worden uitgebreid.

Business analyse instrumenten

Instrumenten voor het analyseren van bedrijfsprojecten of reeks gecommitteerde en verwachte kasstromen. De instrumenten zullen de risico’s analyseren, de marktprijs (reële waarde) van de risico’s berekenen en het zal effectieve hedges berekenen vanuit een risicomanagementperspectief.  Meer analyse instrumenten zullen binnenkort worden gelanceerd. Ook het aantal munteenheden worden uitgebreid.

Waarom onafhankelijke (her)waarderingen?

Regelgevende vereisten
(EMIR, IFRS, MiFID) Met het voorop gestelde doel om een ​​stabieler banksysteem te vormen, hebben autoriteiten onafhankelijke en dagelijkse waarderingen nodig. EMIR, IFRS, MiFID, AIFMD, ICBE en KID PRIIPS zijn voorbeelden van externe stakeholders die onafhankelijke waarderingen nodig hebben. 

Verbeterde collateral management
De Treasury Toolbox instrumenten kunnen dienen als een onafhankelijke bron om een ​​correcte berekening van collateral te verstrekken die uitgewisseld worden op uitstaande derivaten. 

Check de tegenpartij (bank) prijs
Derivatenprijzen zijn voor veel organisaties een “zwarte doos” geworden. Niet alleen de wiskunde die moet worden gebruikt, maar ook de inputvariabelen zijn onbekend voor veel organisaties. De Treasury Toolbox instrumenten leveren een correcte reële waarde berekening voor derivaten met collateral.

Vermindering van het reputatie risico
Door gebruik te maken van instrumenten die een juiste reële waarde berekening maken, kunnen onaangename verrassingen worden vermeden omdat u in controle bent.

Risicomanagement
De Treasury Toolbox online markt instrumenten verhogen de juistheid van het risico management en waardeert met uitgebreide risk-return informatie.

Outsourcing
De Treasury Toolbox instrumenten maken het mogelijk om de steeds complexere processen met betrekking tot de fair value berekeningen en risicoanalyses uit te besteden.

Waarom organisaties de Treasury Toolbox gebruiken

Best Practice (her)waarderingen
De Treasury Toolbox instrumenten maken gebruik van de meest recente inzichten uit de financiële markten hoe derivaten en gestructureerde producten geprijsd en geanalyseerd moeten worden.

Transparantie
Samen met de online training “Modern Bootstrapping” uit de Treasury Academy levert de Treasury Toolbox transparantie over hoe deze berekeningen worden uitgevoerd volgens de laatste inzichten van het prijzen van derivaten.

Controleerbaarheid
De Treasury Toolbox instrumenten verrichten de berekeningen en de analyse precies zoals uitgelegd in de training “Modern Bootstrapping”, die online beschikbaar is in de Treasury Academy. Door inzicht te geven in de wiskunde en de invoergegevens in de modellen, is de oplossing transparant geworden.

Kosten efficiëntie
In de Treasury Toolbox kunt U kunt kiezen uit verschillende concurrerend geprijsde abonnementen voor de diverse prijs en analyse instrumenten.

Directe beschikbaarheid in de Cloud
De diverse prijs en analyse instrumenten kunnen op elk apparaat, op elke locatie en op elk moment via ons beveiligde online SAAS-platform worden gebruikt.

Advanced Portfolio Management T
Transacties kunnen in een portefeuille worden opgeslagen en alle rapporten kunnen worden geëxporteerd.

 

Met de Treasury Toolbox hebben organisaties nu een zeer krachtige tool beschikbaar welke voor vele doeleinden ingezet kan worden.

De Treasury Toolbox is te vinden op de website van Treasury Services.
Treasury Services geeft ook demonstraties en gebruikers trainingen van de diverse instrumenten uit de tool. Dit kan op locatie maar ook online op afstand.

 

Arnoud Doornbos – Partner at Treasury Services

[button url=”https://www.treasuryxl.com/community/experts/arnoud-doornbos/” text=”View expert profile” size=”small” type=”primary” icon=”” external=”1″]

[separator type=”” size=”” icon=””]

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *