hoofd Staatsschuld- en Schatkist Beheer @ Ministerie van Financiën

Den Haag – Fulltime

Als hoofd van de afdeling speel je een belangrijke rol binnen het Agentschap.

De professionals in je team zorgen voor de inhoudelijke bijdragen en resultaten, maar jij bepaalt de koers van de afdeling. En dat is de komende tijd belangrijk omdat de processen steeds verder worden geoptimaliseerd en geautomatiseerd waardoor de functies van de medewerkers gaan veranderen. Jij neemt het initiatief bij dit soort veranderingen en zorgt bovenal goed voor je medewerkers; je weet wat er speelt, hebt een goed en empathisch oog voor werkdruk en werkverdeling en bent omgevingssensitief. Je creëert de optimale omstandigheden voor je medewerkers zodat zij goed in staat zijn om hun taken effectief uit te kunnen voeren. Je bent een verbinder pur sang en sterk in het bouwen en onderhouden van (duurzame) relaties zowel binnen als buiten de afdeling. Ook ben je een actief lid van het managementteam van het Agentschap. Hierin stellen we altijd het integrale belang van het Agentschap voorop, want samen staan we sterk.

• Je geeft leiding aan een afdeling met 14 medewerkers in twee teams (mid office en back office) waarbij ieder team een coördinator heeft. Je draagt zorg voor het begeleiden, coachen en ontwikkelen van deze professionals. Deze medewerkers zijn HBO- en WO-geschoold.
• Je bent verantwoordelijk voor de verdeling van de werkzaamheden, houdt daarbij werkdruk en de werk-privé balans in de gaten en je kunt ook als inhoudelijk sparringpartner fungeren. De coördinatoren zijn er om de dagelijkse werkzaamheden en processen aan te sturen.
• Je creëert een prettige en veilige werkomgeving en stimuleert de samenwerking met andere afdelingen en instellingen.
• Je werkt aan een duidelijke toekomstvisie voor de afdeling en kunt de beweging richting meer analytisch werk en minder handmatige handelingen ook versnellen.
Je bent business owner voor diverse processen en systemen en je bent in staat om deze samen met het IT-domein, waaronder collega-afdelingshoofd Informatievoorziening & Data, verdergaand te optimaliseren.
• Je maakt deel uit van het brede directie-MT en houdt altijd het bredere Agentschap-belang in de gaten. Extern ben je in staat het Agentschap goed te vertegenwoordigen.

Wat vraagt dit van jou?

• Je weet mensen te motiveren en te inspireren en verliest hierbij het resultaat, maar ook teamgevoel, niet uit het oog. Leidinggevende ervaring is een pré;
• Verandertrajecten zijn niet nieuw voor jou; je neemt initiatief en weet op een gestructureerde wijze verbeteringen door te voeren. Jij gaat voorop in de veranderingen, vervult een voorbeeldrol en hebt een hands-on mentaliteit. Kortom, je beschikt over executiekracht;
• Je hebt een sterk verbindend vermogen, stuurt empathisch, weet een sfeer van vertrouwen en respect te creëren en bent omgevingssensitief. Daarnaast ben je stressbestendig;
• Je hebt WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een financiële of financieel-economische achtergrond en affiniteit met IT en (treasury) operations;
• Je beschikt over een goed analytisch vermogen en je hebt aantoonbare ervaring in de financiële sector of in de financiële functie bij een grote instelling of organisatie, bij voorkeur in de richting treasury en cash management operations.

Talent als basis, diversiteit als kracht

We zijn altijd op zoek naar medewerkers die het verschil willen maken voor Nederland. We zijn er als Rijksoverheid van overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. In divers samengestelde teams werken aan maatschappelijke vraagstukken is effectiever, innovatiever – en maakt het werk leuker.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveau: schaal 15
  • Maand­salaris: Min €6.640 – Max. €9.310 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Wat bieden we?

Wil jij je als publiek leider inzetten voor het algemeen belang en iets betekenen voor de samenleving? Word jij enthousiast van de uitdagingen die horen bij deze functie? Krijg jij de juiste mensen en partijen in beweging? Weet jij wat er speelt en kun je daar respectvol op acteren? Ben jij gemotiveerd om je in te zetten voor deze maatschappelijke opgave en ben jij in staat daarbij resultaten te behalen? Dan komen we graag met jou in contact.

Arbeidsvoorwaarden

Bovenop je salaris ontvang je 16,5% als Individueel Keuzebudget (IKB). Onderdeel daarvan is 8% vakantiegeld. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden voor de Algemene Bestuursdienst zijn onderdeel van de CAO Rijk.
Ook ontvang je een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer. De rijksoverheid werkt hybride dus vanuit kantoor, op afstand vanuit huis of op een andere plek. Daarbij kun je rekenen op uitstekende thuiswerkvoorzieningen.

Begeleiding

En we bieden meer: er ligt een uitgebreid inwerkprogramma voor je klaar en je krijgt goede begeleiding. Daarbij inventariseren we samen waar je behoefte aan hebt. Zo zorgen we ervoor dat je je niet alleen welkom, maar ook thuis voelt op je nieuwe werkplek – óók als je nog niet eerder bij de Rijksoverheid gewerkt hebt.

Ontwikkeling

Verder hechten we sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling; we bieden al onze medewerkers hiervoor budget, tijd en aandacht. Daarnaast biedt het DGABD een mooi en afwisselend programma, speciaal voor leidinggevenden binnen de Rijksoverheid, zie www.algemenebestuursdienst.nl/professionele-ontwikkeling. Voor specifieke behoeften bieden we bovendien maatwerkmogelijkheden.