Financial Risk Manager – Financial Services @ EY

Amsterdam – Fulltime

Bij EY Technology Risk vinden wij ons vak het mooiste dat er is. Met alle nieuwe technologische ontwikkelingen is ons vakgebied continu in beweging. Onze belangrijkste werkzaamheden bestaan uit IT-Audit werkzaamheden: het beoordelen van de inrichting, beheersing, beveiliging, en effectiviteit van IT systemen- en processen. Doordat bedrijven IT-systemen steeds breder inzetten, is ons werkveld heel dynamisch.

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consultancy, Assurance, Tax en Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Financial Services biedt dienstverlening aan klanten in de financiële sector. Denk hierbij aan banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset management. Onze opdrachtgevers hebben dagelijks te maken met nieuwe, vaak unieke eisen vanuit bijvoorbeeld wet- en regelgeving. EY is de enige grote adviesorganisatie met een geïntegreerde financiële servicespraktijk voor Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA).

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Risk Management is een specialistische adviesgroep binnen EY Advisory Financial Services en tevens onderdeel van een wereldwijd EY-netwerk van Risk Management, waarmee nauw wordt samengewerkt. Wij begeleiden cliënten bij het ontwerpen en implementeren van markt-, krediet- en operationeel risico management raamwerken, selectie en implementatie van ondersteunende IT-systemen voor risico management, complexe waarderingsproblemen van financiële instrumenten, de inrichting van hedge accounting volgens IFRS regelgeving, financieringsvraagstukken, treasury- en cash management-structuren en het ontwerpen en herinrichten van financiële processen.
Wij laten de klant zelf de trotse eigenaar zijn van de succesvolle verandering. Daarom kunnen wij als een ‘partner in business’ transformatieprojecten uitvoeren vanuit onze specialismen.

 • Als manager houd je je bezig met de inhoudelijke en projectmatige aspecten van opdrachten op het gebied van financieel risico management. Het betreft vooral de kwantitatieve aspecten van risico management zoals de waardering van complexe financiële instrumenten en het ontwikkelen c.q. valideren van modellen.
 • In projecten ben je niet alleen inhoudelijk betrokken, maar vervul je ook de rol van projectleider.
  Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van klantcontacten en levert een actieve bijdrage aan het uitbreiden van het netwerk en aan de acquisitie van nieuwe opdrachten
  Daarnaast behoren budgetbewaking en facturering tot je verantwoordelijkheden.

Desired Skills and Experience


Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring
  Je hebt een studie afgerond in een kwantitatieve richting, zoals econometrie, (bedrijfs) wiskundige of vergelijkbare richting.
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Je bent verder flexibel en in staat om loyaliteit aan je cliënt te combineren met commercieel gericht denken.
 • Je hebt affiniteit met de financiële sector en de specifieke regelgeving hierbij, zoals Basel II en Solvency 2. Je hebt een proactieve houding en gaat creatief om met nieuwe ontwikkelingen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, denkt oplossingsgericht en kunt goed en genuanceerd rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk. Het Nederlands en Engels beheers je goed in woord en geschrift

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • Wij bieden jou aansprekende carrière mogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht, deelname aan uitdagende projecten en een sterk EY netwerk.
 • Maak deel uit van internationale projecten door ons wereldwijde netwerk en werk samen in multiculturele teams.
 • Werk aan interessante opdrachten met een sterk innovatief karakter bij een gevarieerde en uitdagende groep klanten.

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Sonia de Graaf via +31 6 15349164 of via email sonia.de.graaf@nl.ey.com.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening.

Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.
Als je hier vragen over hebt, kan je deze stellen aan de hierboven vermelde recruiter.

 

APPLY HERE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *