Uitgelicht: Fintech – Investeringen in financiële innovatie fors toegenomen.

| 23-06-2016 | Rob Bekker, Simon Knappstein |


fintechnology

Vorige week lazen we dat de investeringen in financiële innovatie fors zijn toegenomen. In de eerste drie maanden van dit jaar werd er $4,9 miljard geïnvesteerd in Fintech’s.(bron: fd.nl) Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte bekend Fintech bedrijven zo goed mogelijk te willen ondersteunen om te innoveren. (bron: fd.nl).  Wat betekent dit voor de toekomst? Wij vroegen experts Rob Bekker en Simon Knappstein om een reactie:



 

robbekkerrond

Rob Bekker Owner of Bekker Consultancy Nigtevecht

De versnellende technologische veranderingen en nieuwe mogelijkheden/platforms dwingen financiële partijen hun business modellen drastisch te herzien en stellen nieuwe partijen in staat te profiteren van de wet van de remmende voorsprong. Tegelijkertijd dient het hoofd te worden geboden aan de strengere regelgeving, wat aardig wat kruim kost voor de traditionele financiële partijen. Oplossingen worden gezocht en gevonden aan de FinTech kant.



 

simonknappsteinrondSimon Knappstein Owner of FX Prospect

Fintech mag zich in een toenemende populariteit onder beleggers verheugen. Het is nog niet zoals in de Dotcom hype, maar het aantal investeringen neemt mondiaal aanzienlijk toe. En net zoals in de Dotcom tijd zullen een aantal van de start-ups het tot spelers van formaat schoppen. De grote vraag voor mij is of de banken in staat zullen zijn hun bedrijfsmodellen snel genoeg aan te passen om deze concurrentie het hoofd te bieden en te overleven. Waarschijnlijk wel, maar ik vermoed dat er nog wel wat bloed zal gaan vloeien.