Analyst Corporate Finance @ Van Lanschot Kempen

Amsterdam – Full-time

Als Analyst Corporate Finance werk je in teams aan de uitvoering van verschillende transacties, maar voer je ook strategische onderzoeken uit en bereid je pitches voor om nieuwe opdrachten binnen te halen.

Jouw baan

De meest voorkomende taken van een analist zijn onder andere:

 • Het analyseren van bedrijfs- en marktgegevens;
 • Het voorbereiden van presentaties voor klanten en/of andere adviseurs;
 • Het uitvoeren van gedetailleerde taxaties en financiële analyses;
 • Het voorbereiden van transactiedocumenten, waaronder biedbrieven, contracten en memo’s, informatiememoranda voor verkoopprocessen en prospectussen voor kapitaalmarkttransacties;
 • Het beheren van due diligence-trajecten voor fusies, overnames en kapitaalmarkttransacties, waaronder juridische, financiële en commerciële due diligence; en
 • Het onderhouden van contact met klanten en externe adviseurs gedurende transacties.

Jouw ervaring

We zijn op zoek naar kandidaten met een master en – nog belangrijker – affiniteit met de financiële sector. Je beschikt over uitstekende analytische vermogens, uitstekende communicatieve vaardigheden en je bent een echte teamspeler. Je hebt commercieel inzicht, bent proactief, ziet kansen en durft initiatief te nemen. Je werkt het liefst op projectbasis, bent niet bang voor deadlines en bent bereid risico’s te nemen. Ben je resultaatgericht en gedreven? Denk je dat jij bij onze organisatie past en wil je de uitdaging aangaan?

Jouw Profiel

 • Masterdiploma
 • Aantoonbare affiniteit met de financiële wereld
 • Bovengemiddelde cijfers
 • Extracurriculaire activiteiten
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Vloeiend in Engels (Nederlands is geen harde vereiste)

Ons bedrijf

Kempen is een internationale investeringsbank, met de hoofdvestiging in Amsterdam. We maken deel uit van Van Lanschot Kempen en hebben ongeveer 450 mensen in dienst in onze vestigingen in Amsterdam, New York, Londen, Antwerpen en Parijs. We zijn gespecialiseerd in corporate finance, effecten en vermogensbeheer. Kempen staat voor professionaliteit, ondernemerszin en gedrevenheid.

Kempen Corporate Finance and Equity Capital Markets richt zich op vijf sectoren, waaronder real estate, life sciences & healthcare, FI & fintech, infrastructuur en maritiem & offshore, en bedient klanten in heel Europa. Binnen deze sectoren beschikken we over grondige kennis over de bedrijven, de investeerders en de laatste ontwikkelingen en trends. Deze inzichten stellen ons in staat onze klanten te voorzien van waardevolle ondersteuning op het gebied van fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties, zoals beursintroducties. Onze klanten kiezen voor Kempen vanwege ons onafhankelijk advies en onze tomeloze inzet voor het behalen van resultaten die hun verwachtingen overtreffen. In 2018 hebben we 37 transacties uitgevoerd met een opgetelde waarde van meer dan 38 miljard. Gemiddeld voeren we ruim 35 transacties per jaar uit.

Wij bieden

We bieden je een ondernemingsgerichte positie in een internationale, dynamische en uitdagende omgeving, waar je meteen je eigen verantwoordelijkheden krijgt en samenwerkt met klanten. Je doet ervaring op met vele verschillende transacties, zowel in een private als een beursgenoteerde omgeving. We bieden je praktijktrainingen en programma’s op maat. Kempen biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijk beloningspakket en een professionele werkomgeving.

Geïnteresseerd?

Enthousiast? Gebruik de ‘Nu solliciteren’-knop. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met onze recruiter Marco Ambrosini via m.ambrosini@vanlanschotkempen.com of via +31 (0)6-51042061.

De Corporate Finance teams zijn gespecialiseerd in vijf verschillende in sectoren: Real Estate, Life Sciences & Healthcare, Infrastructure, Financial Institutions & Fintech en Maritime & Offshore. Ben jij klaar om het team te versterken?

 

APPLY HERE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *